top of page

Testiranje psov

Za člane LKDP v zaprtem delu spletne strani nudimo vse obrazce in navodila za vaje mladičkov od 3. dne dalje, ter za testiranje mladičkov. Prva dva testa, ENS in ESI izvaja vzreditelj sam, saj je to še v času, ko mladički niso cepljeni.

 

Na 49. dan (idealno za pse, ki niso skoteni prezgodaj) pa mora test izvesti človek, ki ga mladički ne poznajo. Tukaj pa našim vzrediteljem pomagamo ustrezno izšolani in usposobljeni sočlani v LKDP. Za člane LKDP so slednji testi brezplačni, za nečlane pa je po ceniku.

Pri starosti psa od 9 do 18 mesecev v društvu enkrat letno izvajamo test obnašanja in reakcij na zunanje dražljaje, ter nivo razvitosti nagonov, pri mladih psih. Test je brezplačen za člane LKDP, za nečlane pa je po ceniku.

Za psa, starejše od 36 mesecev starosti, v društvu enkrat letno izvajamo test obnašanja in reakcij na zunanje dražljaje, ter razvitost nagonov, pri odraslih psih. Test je brezplačen za člane LKDP, za nečlane pa je po ceniku.

Enkrat letno, na klubskem vikendu oz. klubskem dnevu, pri večerji, lastniki-vodniki izpolnemo krajši vprašalnik, s katerim sledimo razvoju psov skozi njegovo obnašanje, ki ga preslikamo v stopnjo za življenje s človekom glavnih "4" nagonov. Vprašalnik je dostopen članom v zaprtem delu, nečlanom pa le na klubskih dnevih.

Vsakega novega tečajnika, tj. psa, testiramo glede primernosti za v naše tečaje. Ocenimo stopnjo nagonov za določitev motivatorjev in izdelavo plana treningov za vsakega posameznega psa, ocenimo pa tudi odnos psa do vodnika, tujcev in drugih psov (brez kakršnegakoli fizičnega kontakta).

bottom of page